Liguster

Ligustrum sp.

Bladene giver en ret kedelig gul. Bær, plukket fra buskene i  marts til maj. Duer ikke tørrede, kan nok fryses (pas på, de er giftige).

     Ligusterbær skulle kunne farve blåt. Det måtte jo tjekkes. En nabos ligussterhæk gav mange, men delvis indtørrede bær midt i maj. Men farven er søreme værd at arbejde for.
     Som altid alunbejdset garn, 80 grader i en time.
Den grønne er rød hassel og den gule syre/skræppeblade.

     Det er ikke altid at ligusterbær giver en så flot, blå farve. Så er det jo heldig, at den kan forvandles til grøn.
     Hvis man blender bærrene, farver normalt med dem - en time ved 80 grader - og så tager garnet op af vandet og tilsætter 5 g. vaskesoda og kommer garnet ned i vandet igen og lader det køle af som normalt, så bliver det grønt.

     Her er der et forsøg med dette ogmed at tørre bærrnen. Det virker ikke særligt godt. Friske bærer det bedste. De skulle også kunne fryses, men da de er giftige, tør jeg ikke have dem liggende i min fryser. Tænk nu hvis vi kom til at bage med dem i stedet for solbærrene.

3 kommentarer: