Perikon

Hypericon perforatum.
Hele planten, kan tørres. Alle farver ændres til brungul i vask og vejr efter et par år. Men den er sjov at lege med.

Perikon er en af de farveplanter, der giver flest forskellige farver.

    De seks bundter til venstre er alle fra den samme portion friskplukkede perikonplanter. Først blev bundt 1 varmet op med planterne til 85 grader og fik lov til at simre i 10 minutter, så kom de op, og i med bundt 2 der fik en time, og kølede af til næste dag. Så gentog jeg bare dette fire gange mere, bundt 3 fik dog ikke lov til at ligge så længe i gryden, kun til jeg kunne røre ved det uden at brænde fingrene.Bundt 4 lige så. Bundt 5 lå til næste dag og bundt 6 også.
     Bundtet længst til højre er farvet med tagrør. Der er ca. lige så meget plante som uld, måske mindre plante. Det afgav ingen farve i 2. bad. Farven er mere "skrigende" i virkeligheden, nærmest neongrøn.

På billedet til højre  er de to grønne alpakkagarn i første bad - 10-15 minutter i gryden, det gule neders til venstre kaninuld i 2. bad, øverst til venstre hvid fåreuld 3. bad og nederst til højre to forskellige uldgarner i 4. bad.



     Det meste af garnet til denne grydelap er farvet med perikon (Hypericon perforatum). Det grønne i nederste felt til venstre (og den lille bid øverst til højre) er første bad i perikon, der har trukket fra dagen i forvejen. Det gule øverst til venstre er lugtløs kamille (Tripleurospermum perforatum) og den gyldenbrune kant Perikon andet bad. Blå øverst til højre er sorte bønner 1. og 2. bad,  det gyldenbrune kvadrat igen Perikon andet bad med en kant af grøn fra 1. bad. Hele kanten udenom er farvet gul med birkeblade. Strikket i modificeret dominostrik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar